"Melanija Trump je mnogo pametnija nego što mislimo" (VIDEO)

Svijet
"Melanija Trump je mnogo pametnija nego što mislimo" (VIDEO)
Svijet ne prestaje da bruji o novim stanovnicima Bijele kuće Donaldu i Melanie Trump.

Svijet ne prestaje da bruji o novim stanovnicima Bijele kuće Donaldu i Melanije Trump. Amerika se digla na noge da izrazi nezadovoljstvo odlukama koje je novi predsjednik donio u svojim prvim danima na čelu države, a jednake kritike trpe i članovi njegove porodice među kojima, svakako, i supruga Melanija.

Međutim, dok Tramp i dalje dokazuje da li je uopšte sposoban da vodi zemlju, za Melaniju se spekuliše da nije dorasla ulozi prve dame, niti da će na pravi način reprezentovati Bijelu kuću.

Osim njenih fotografija, mnogo se priča i o njenom jeziku.Iako je u Ameriku došla daleke 1996. godine, dakle prije dvije decenije, na snimcima se vidi da i dalje ima izrazito uočljiv strani naglasak, što ide dotle da se pojedine riječi teško mogu i razumjeti.

 

Ipak, David Tang, redovni kolumnista uglednog magazina "Financial Times", misli da Melanija i neće biti toliko loša koliko ljudi smatraju.

- Siguran sam da će biti dobra. Svaki imigrant koji počne da radi još kao adolescent i uspješno preživi u Americi mora da bude pametan. Melanija takođe govori pet jezika, ali većina ljudi, pogotovo Trumpovi protivnici, ne smatraju je pametnom. Kao i njen suprug, koji će, bez sumnje, stvari voditi drugačije u Capitol Hillu, Melanija će unijeti nešto novo u Bijelu kuću. Ona je prelijepa žena, na distanci, a čak i da je imala neke plastične operacije u prošlosti, one joj više ne trebaju. Trebalo bi, takođe, da počne da nosi manje odjeće na donjem dijelu tijela, kao i da izbjegava nabore i slojevitu odjeću koja je čini krupnijom. Njena vitka figura će izgledati divno u bilo kojoj jednostavnoj kombinaciji ili haljini - kaže Tang, koji često odgovara na pitanja čitalaca na najrazličitije teme.

Kada je ranije upitana kako vidi sebe kao prvu damu, gospođa Trump je odgovorila da bi voljela da bude poput Betty Ford ili Jackie Kennedy.

- Prva dama svakako posjeduje dozu glamura i mogla bi da oponaša Jackie Kennedy. Zasigurno, nema ništa loše u tome malo zatalasati Bijelu kuću koja je prethodne tri dekade ispunjena mučnom buržoaskom atmosferom Bushovih i Clintonovih ili besprekorno politički korektnim Obamama" kaže Tang.

(Financial times)

Ne propustite