'Pomozi mi, mama, tuku me' Majka dječaka iz Valjeva tvrdi da je njeno dijete žrtva vršnjačkog nasilja, škola negira

Svijet
'Pomozi mi, mama, tuku me' Majka dječaka iz Valjeva tvrdi da je njeno dijete žrtva vršnjačkog nasilja, škola negira
Pjevačica je godinama plavuša, a sada je iznenadila sve."Mama, molim te, nauči me da se bijem. Mama, ja ne mogu više. Mama, boli me, a suze me peku".

"Mama, molim te, nauči me da se bijem. Mama, ja ne mogu više. Mama, boli me, a suze me peku". Ovo su riječi kojima je dječak F. T. molio za pomoć poslije napada vršnjaka, tvrdi majka Snežana Tošić.


Uplakan, kada se u srijedu veče sa modricom na licu vratio iz škole, učenik trećeg razreda OŠ "Milovan Glišić" iz Valjeva, F. T. se povjerio majci da više ne može da trpi torturu vršnjaka. Sama majka tvrdi da on već godinu i po dana trpi maltretiranje školskih drugova, a da je posljednje povrede, zbog kojih mu je pomoć ukazana u Urgentnom centru, dobio te večeri kada ga je jedan od dječaka ledenicom pogodio u lice.

- Nasilje nad mojim sinom počelo je još u oktobru 2015. godine, od kada ga trojica dečaka iz njegovog razreda konstantno maltretiraju, tako da je skoro svakodnevno kući dolazio uplakan, izubijan, sa masnicama, od nogu do glave. Žali se da ga ti dečaci udaraju u učionici i u školskom dvorištu, dok se iz škole vraćaju kući. Poslednji slučaj je prelio čašu kada je dobio ledenicu u glavu, blizu oka i slepoočnice - ispričala je novinarima Snežana Tošić.

majk

Ona navodi da se više puta obraćala školi, od učiteljice do direktorke, tražeći zaštitu za dijete. Međutim, kako tvrdi, njihove konkretne reakcija nije bilo.

- Škola je reagovala obećanjima da se to neće ponoviti, ali se ipak ponovilo. Još gore, moje dete je bilo grđeno što dobija batine, tako da je ispalo i žrtva i krivac. A nasilnici i dalje imaju primerno vladanje, kao vetar u leđa - ogorčena je Snežana, majka F. T.,prenosi Blic.rs.

U školi koju dječak pohađa, međutim, tvrde da dječak F. T. nije bio žrtva nasilja u školi i da tvrdnje majke nisu tačne.

- Nema govora o tome da je dete dobijalo batine u školi ili školskom dvorištu. On je povređen prilikom grudvanja sa drugovima, ali to se desilo van školskog objekta. Dečakova majka je prošle godine dolazila kod mene na razgovor, kao što dolazi i dosta drugih roditelja prijavljujući svaki slučaj kada između dece dođe do problema. Uključena je bila stručna služba i ispitane su njene tvrdnje, ali apsolutno stojim iza toga da dete nijednom nije bilo žrtva nasilja u školi - priča Nataša Badovinac, direktorka OŠ "Milovan Glišić", koja je razgovarala sa roditeljima nakon posljednjeg slučaja.

Policiji je prijavljeno da je dječaka F. T. ledenicom u glavu udario desetogodišnji dječak van škole, u blizini prodavnice na putu do dječakove kuće. Izveštaj je prosleđen tužilaštvu.

U Centru za socijalni rad nema prijava protiv dječaka koje majka F. T. optužuje za nasilje nad njenim sinom

Ne propustite