Baždarević: Pratimo igru naših reprezentativaca

Fudbal
Baždarević: Pratimo igru naših reprezentativaca
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević ...

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević za vrijeme kraćeg boravka u  Sarajevu razgovarao je s rukovodstvom Nogometnog saveza BiH o planovima za naredni period, te šta se trenutno nalazi u fokusu interesovanja stručnog štaba reprezentacije.

Baždarević objašnjava šta je obilježilo proteklih nekoliko mjeseci, istakavši da je izvršena analiza šta se uradilo u kvalifikacijama, te drugim aktivnostima.

- Za svakog igrača je napravljen detaljan izvještaj, sa svim relevantnim podacima. Dosta sam putovao, učestvovao na tri seminara, na kojima sam imao priliku razmijeniti iskustva sa kolegama trenerima. Osim toga nekim od naših igrača već su počele pripreme ili nastavljena prvenstva tako da smo stalno u kontaktu i pratimo njihovu formu - izjavio je Baždarević.

Govorio je i o formi bh. reprezentativaca, istakavši da igrači koji su standardni u svojim klubovima, igraju jako dobro i time može biti zadovoljan. Međutim, kako je dodao, ima nekoliko njih koji su bili povrijeđeni ili su promijenili klub, te im treba dosta rada i truda da dođu do odgovarajuće forme i izbore mjesto u svojim timovima.

- Od novih igrača Pavlović iz Sampdorije je stekao pravo da igra za reprezentaciju. Ima tu još fudbalera koje pratimo, ali o njima ne bih sada govorio. Bitno je da igrači poput Krunića i Cimirota svojom igrom i formom potvrđuju da nismo pogriješili što smo im pružili šansu da budu u „A“ timu - rekao je Baždarević, prenosi zvanična stranica Nogometnog saveza BiH.

 

 

 

 

 

 

Izvor: FENA

Ne propustite