NOVI POZIV U REPREZENTACIJU BIH

Zmajić koji prijeti da pokori Europu: Mujanović na radaru velikana Bundeslige

Objavljeno:19.01.2017 - 13:26
A A A Times Arial

Mlađahni štoper bečkog Tw Liniena, te jedan od najtalentovanijih igrača u Europi, Adin Mujanović, svojim igrama u 2016. godini je zapao za oko mnogim skautima širom Europe. Posljednji u nizu od klubova koji je pokazao interes za mladog talenovanog Mujanovića je njemački velikan VfB Stuttgart. To je bio i povod da konatktiramo mladog Zmaja, te BH javnost bolje informišemo.

Adin nam je otkrio kako je došlo do poziva da se priključi jednom od najvećih klubova u Bundesligi, te nam je otkrio koji su njegovi planovi za budućnost, kao i na kojim se pozicijama najbolje snalazi na terenu.

''Prije svega imao sam veoma uspješnu godinu iza sebe. Moje dobre partije u klubu zapazio je  Jürgen Kauz, nekadašnji fudbaler Rapida, a danas poznati skaut u Austriji, i upravo na njegovu preporuku sam i dobio poziv na probu u Stuttgart. Obično igram na poziciji stopera ili zadnjeg veznog. Međutim ja sam tip igrača koji, tako reći, radi za ekipu i trudim se da ispunim sve zadatke koje trener od mene traži bez obzira koju mi poziciju dodjeli.  Iako je trenutno pauza u prvenstvu, za mene lično ona ne postoji. Prije odlaska u Njemačku dobio sam poziv selektora Sakiba Malkočevića za reprezentativno okupljanje od 20. do 24. januara u Čitluku. Potom slijede obaveze prema klubu i konstantno dokazivanje, ali ja vjerujem u sebe i znam da naporan rad i trud se uvijek isplate.''

m

Mujanović je jedan od rijetkih igrača za čije su se usluge zanimale druge selekcije, ali je on iste odbio, jer kako tvrdi poslušao je svoje srce i odabrao BiH.

''Kod mene nikad nije bilo dileme. Bosna i Hercegovina je zemlja mojih djedova, mojih roditelja i moje srce je uvijek na strani Bosne. Možda bi igranjem u drugim selekcijama i napravio veću karijeru, ali to mi ne treba, jer ipak najbitnije mi je nositi dres u kojem se osjećam sretno i ispunjeno, jer grb BiH ću kroz ovaj tako reći, posao kojim se bavim, uvijek braniti na sve moguće načine!''