ZLATKO LAGUMDŽIJA: Šta je istina o aferi "Reket" ?

Aktuelno
ZLATKO LAGUMDŽIJA: Šta je istina o aferi  "Reket" ?
Čelnici SDP-a BiH, Damir Hadžić. Marin Ivanišević i Zlatko Lagumdžija i njihov poslovni prijatelj, privatni poduzetnik Husein Hasibović, vlasnik građevinske firme “PP Butmir” osumnjičeni su za reketiranje Nihada Imamovića, tadašnjeg direktora “ASA HOLDINGA”.

Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik SDP BiH, tužio je Nihada Imamovića, bivšeg biznismena i direktora ASA Holdinga zbog izrečenog emisiji "Tačka na 7". Podsjećamo, čelnici SDP-a BiH, Damir Hadžić, Marin Ivanišević i Zlatko Lagumdžija i njihov poslovni prijatelj, privatni poduzetnik Husein Hasibović, vlasnik građevinske firme “PP Butmir” osumnjičeni su za reketiranje Nihada Imamovića, tadašnjeg direktora “ASA HOLDINGA”. Imamović je 2009. policiji prijavio korupciju.

Nihad Imamović je u emisiji izjavio: "Napravili smo sve do nulte kote, a nismo mogli dobiti dozvolu jer nismo imali regulacioni plan. Onda sam ja razgovarao sa firmom "Butmir" koja je gradila taj objekat, kako da što prije dobijemo regulacioni plan. Direktor te firme je tada došao sa informacijom da trebamo platiti 2,4 miliona KM u kešu".

Imamović je tada istakao da sve što tvrdi ima zabilježeno na snimcima u Federalnom MUP-u : "To postoji na snimku u Federalnom MUP-u. Tada sam trebao dobiti dvije tašne u koje ću staviti novac i otići u Bošnjački institut i razmijeniti je sa Zlatkom Lagumdžijom. Tako je bilo planirano. Bio je to juni 2009. godine. Onda je meni sugerisano da se jedno desetak dana maknem iz Sarajeva".

Zlatko Lagumdžija je na ovih teških optužbi za N1 izjavio : "U tom intervjuu se ponavljaju osam godina stare laži, ovaj put malo i proširuju. Ja ću uputiti tužbu nadležnom sudu. S obzirom da te klevete i laži koje su iznesene već gube sportski karatker, na sudu će se saznati istina". Te je dodao:

"Prvo treba reći šta je nepobitna laž, a šta je istina? Drugo zašto i po čijem nalogu se to radi? Treće, ko je čovjek koji ne preza od uništavanja ljudi i projekta? Laž je da je taj čovjek dao meni ili trebao bilo šta dati. Laž je da sam bilo kada i od bilo koga tražio ili dobio bilo kakvu nezakonitu uslugu. Laž je da postoji audio ili video snimak na koji se poziva. Niko od Imamovića, ni u FUPU-u nema snimak na kojem se može čuti da sam bilo šta ja rekao. Snimak ne postoji".

Tačka na 7 nastavlja pratiti ovu priču nakon koje je slijedila reakcija Zlatka Lagumdžije, a sada i tužba. Kako saznajemo, afera "Reket" bi mogla uskoro dobiti svoj nastavak, svjedočenjem njenih ključnih aktera iz 2009. i 2010. godine.

 

Ne propustite