Švedska će ove sedmice imati 10 miliona stanovnika

Svijet
Švedska će ove sedmice imati 10 miliona stanovnika
U Švedskoj će broj stanovnika ove sedmice dostići cifru of 10 miliona što je brži rast nego što se očekivalo, prenosi Anadolu Agency (AA). Prema posljednjim zvaničnim podacima, ovog petka će broj stanovnika Švedske iznositi deset miliona. Ured za statistiku Švedske je 2010. godine predviđao da će ova skandinavska zemlja 2021. godine imati deset miliona stanovnika. Ipak, saopćili su kako će ta cifra biti dostignuta mnogo ranije zbog bržeg rasta populacije nego što se očekivalo. Broj stanovnika Švedske je od 2010. do 2015. godine bilježio rast od 4 posto godišnje najviše zbog velikog priliva imigranata i zbog većeg nataliteta.

U Švedskoj će broj stanovnika ove sedmice dostići cifru of 10 miliona što je brži rast nego što se očekivalo, prenosi Anadolu Agency (AA).
Prema posljednjim zvaničnim podacima, ovog petka će broj stanovnika Švedske iznositi deset miliona.

Ured za statistiku Švedske je 2010. godine predviđao da će ova skandinavska zemlja 2021. godine imati deset miliona stanovnika.

Ipak, saopćili su kako će ta cifra biti dostignuta mnogo ranije zbog bržeg rasta populacije nego što se očekivalo.

Broj stanovnika Švedske je od 2010. do 2015. godine bilježio rast od 4 posto godišnje najviše zbog velikog priliva imigranata i zbog većeg nataliteta.

Ne propustite