Modro lice krvnika: Ovako je uhapšen ubica iz Istanbula, počinje ispitivanje

Svijet
Modro lice krvnika: Ovako je uhapšen ubica iz Istanbula, počinje ispitivanje
e burazAbdulgadir Mašaripov, monstrum koji je u Istanbulu u novogodišnjoj noći ubio 39 osoba, je uhvaćen, a na fotografijama sa racije, koje su mnogi turski mediji objavili, vidi se iscrpljen crnokosi muškarac okrvavljenog lica u sivoj, krvavoj košulji, koga policajac drži oko vrata, a NTV navodi da se on opirao hapšenju.

Abdulgadir Mašaripov, monstrum koji je u Istanbulu u novogodišnjoj noći ubio 39 osoba, je uhvaćen, a na fotografijama sa racije, koje su mnogi turski mediji objavili, vidi se iscrpljen crnokosi muškarac okrvavljenog lica u sivoj, krvavoj košulji, koga policajac drži oko vrata, a NTV navodi da se on opirao hapšenju.
 
Turska policija počela je danas da sa ispitivanjem, javljaju turski mediji.

Napadač, koji je, kako mediji navode, identifikovan kao uzbekistanski državljanin Abdulgadir Mašaripov, uhapšen je u ponedjeljak uveče u luksuznom stambenom kompleksu u istanbulskoj četvrti Esenjurt, u zajedničkoj operaciji turske obavještajne službe i gradske policije.

ubica1

Kada je uhapšen, bio je zajedno sa četvorogodišnjem sinom, u kući svog prijatelja iz Kirgizije.

Turska državna agencija Anadolija prenijela je da je tokom racije uhapšen i muškarac iz Kirgizije i tri žene – iz Somalije, Senegala i Egipta – dok je četvorogodišnji sin glavnog osumnjičenog stavljen pod privremeno starateljstvo.

Privatna turska televizija NTV navodi da je policija danas počela da ispituje Mašaripova i još četiri osumnjičene osobe u sjedištu policije u Istanbulu, a planirano je da istanbulski guverner i šef policije kasnije danas daju izjave s tim u vezi, prenosi AP.

ubica

Anadolija navodi i da je policija izvela racije u stanovima članova osumnjičene uzbekistanke ćelije Islamske države u pet istanbulskih četvrti, pri čemu je privela nekoliko osoba.

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu zahvalio je putem Tvitera “u ime nacije” policiji i ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojluu za hapšenje, prenosi AFP.

I zamjenik premijera Numan Kurtulmuš, koji je i portparol turske vlade, putem iste društvene mreže čestitao je policiji na hapšenju.

– Naš rat protiv terora i sila koje stoje iza njega nastaviće se do kraja – poručio je on, navodi Reuters.


Vlasti su uspostavile snage od 1.000 ljudi sa zadatkom da uhapse napadača, napominje turska agencija.

Za napad na noćni klub odgovornost je preuzela Islamska država, tvrdeći da je napad u prvim satima Nove godine bio odmazda za operacije turske vojske na sjeveru Sirije, a od tada je muškarac koji je identifikovan kao glavni osumnjičeni bio u bjekstvu.

NTV je prenijela i da je policija prije četiri ili pet dana ustanovila gdje se napadač nalazi, ali da je odložila operaciju hapšenja jer su posmatrali njegovo kretanje i kontakte.

“Dejli sabah” navodi da je policija u nedjelju locirala kuću u istanbulskom predgrađu Silivri, koje je Mašaripov koristio, i tamo pronašla 150.000 dolara, koji su bili njemu namjenjeni, ali da on, zbog intenzivne policijske potrage, nije uspio dođe tamo i uzme novac.

(Tanjug)

Ne propustite