''El Džeko'' spaja nespojivo!

Aktuelno
''El Džeko'' spaja nespojivo!
Iako nisam veliki ljubitelj elektronske muzike drago mi je bilo kada sam čula za jedan novi muzički projekat.

Iako nisam veliki ljubitelj elektronske muzike drago mi je bilo kada sam čula za jedan novi muzički projekat.

Naime, sarajevski DJ dvojac Drop Department snimio je novu pjesmu u saradnji sa španskim DJ-om Crusyem. Za Drop Department sam prvi put čula prošle godine kada su sa još par prijatelja koji se bave ovom vrstom muzike organizovali Sarajevo Dance Cartel.

Event je održan u baru Hag, a atmosfera je bila vrhunska, jer do tada nisam baš često viđala omladinu u Sarajevu da puno pleše. Nova pjesma koja nosi naziv „El Džeko“ ima u sebi jednu zaista zanimljivu dionicu u kojoj preovladavaju trube sa ritmovima za koje mogu reći da su čisto balkanski i da pjesmi daju nešto što je čini drugačijom. Kontaktirala sam Alena, člana Drop Departmenta da mi kaže nekoliko stvari o pjesmi i planovima za budućnost...

Zašto se pjesma zove El Džeko?

Pjesma se zove ''El Džeko'' jer smo radili traku u saradnji sa španskim producentom pa smo htjeli da koristimo po jednu riječ iz oba jezika, a na osnovu Džeke kroz zezanciju sa mnogima uđemo u priču te smo tako i došli na ideju za ovaj naziv pjesme.

Da li planirate sarađivati sa još nekim muzičarima iz inostranstva?

Konstantno sarađujemo sa inostranim producentima te imamo uskoro nove pjesme sa moldavskim producentom Max Vangelijem, koja ce izaći na Armada Music, njemačkim producentom Micha Moor, producent iz Indije SuitStatic i mnogi drugi. Naravno moramo spomenut nasu ekipu #hljebimljeko iz Srbije koja čini grupu od desetak producenata i sa kojima imamo mnogo nove muzike uskoro, ponajviše sa dvojcem Divolly & Markward.

Šta je sa Dance Cartelom i kada vas možemo slušati uživo u Sarajevu?

Mnoge obaveze prema produkciji i nemogućnosti ulaganja u projekat SDC su zasad prekinuli naše organizacije eventa, ali ne mora značiti da nećemo iznenadno organizovat jedan zimski SDC. Sto se tiče nastupa u Sarajevu konkretnih poziva nema.

Pjesmu možete poslušati OVDJE.

Ne propustite