Veliki dio Unsko-sanskog kantona bez električne energije

Bosna i Hercegovina
Veliki dio Unsko-sanskog kantona bez električne energije
Skoro svi gradovi u Unsko-sanskom kantonu /USK/ nemaju struju, jer je većina dalekovoda na prostoru ovog kantona van funkcije zbog snijega koji je padao tokom protekle noći. Trenutno su bez struje veliki dijelovi Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Bužima, Ključa i Sanskog Mosta, rečeno je u Civilnoj zaštiti USK. Problema u napajanju električnom energijom jedino nema u Bosanskom Petrovcu. Dežurne ekipe elektrodistribucije su na terenu i trenutno se radi na otklanjanju kvarova. Zbog problema sa električnom energijom, povremeno dolazi i do prekida u vodosnabdijevanju.

Skoro svi gradovi u Unsko-sanskom kantonu /USK/ nemaju struju, jer je većina dalekovoda na prostoru ovog kantona van funkcije zbog snijega koji je padao tokom protekle noći.
Trenutno su bez struje veliki dijelovi Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe, Bužima, Ključa i Sanskog Mosta, rečeno je u Civilnoj zaštiti USK.

Problema u napajanju električnom energijom jedino nema u Bosanskom Petrovcu. Dežurne ekipe elektrodistribucije su na terenu i trenutno se radi na otklanjanju kvarova.

Zbog problema sa električnom energijom, povremeno dolazi i do prekida u vodosnabdijevanju.

Vatrogasne jedinice su imale nekoliko intervencija, prije svega u Bihaću, gdje se vršilo ispumpavanje vode u nekoliko poplavljenih stambenih i poslovnih objekata.

Zabilježeno je 12 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše povrijeđena.

Većina magistralnih i regionalnih puteva je prohodna, a mjestimično ima ugaženog snijega na kolovozu, zbog čega se saobraćaj odvija otežano i usporeno.

Visina snježnog pokrivača u prosjeku je oko 20 centimetara, a u pojedinim opštinama i više od toga.


 

Ne propustite