Penzioner 5 godina silovao maloljetnu rodicu! Evo na koliko je monstrum osuđen!

Region
Penzioner 5 godina silovao maloljetnu rodicu! Evo na koliko je monstrum osuđen!
Pred Višim sudom u Smederevu osuđen je Zlatko Bat (61) iz Kusatka jer je seksualno zlostavljao svoju rodicu S. S. od njene šeste do jedanaeste godine.

Pred Višim sudom u Smederevu osuđen je Zlatko Bat (61) iz Kusatka jer je seksualno zlostavljao svoju rodicu S. S. od njene šeste do jedanaeste godine. Zlostavljanje je otkriveno tek prošle godine kada se S. S. požalila nadležnima u školi. Bat je prvostepenom presudom osuđen na skoro najblažu kaznu, od tri godine i dva mjeseca zatvora.

Bat je, kako piše u presudi, u periodu od 2006. do 2011. godine više puta obljubio S. S., inače ćerku sestre njegove supruge. Djevojčica je živjela u kući pored njegove.

Švajcarski penzioner koristio je ovu rođačku vezu, i kada je djevojčica dolazila u njegovu kuću, primoravao je na oralni seks. On je dijete od šest godina tjerao da ga oralno zadovoljava, dirao je po intimnim mjestima na tijelu, i zahtjevao da i ona njega dodiruje,prenosi Informer.

Koliko je ovakvih nasrtaja i iživljavanja nad djetetom bilo za pet godina, nije tačno poznato. Naime, zbog osjetljivosti i godina žrtve, kojoj je sada 17, suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

S. S. koja je iz rodnog sela Kusadak otišla u drugi grad, gdje je upisala srednju školu, gdje se požalila pedagogu. Škola je alarmirala tamošnji Centar za socijalni rad, a slučaj je potom prosljeđen Centru za socijalni rad u Smederevskoj Palanci, koji je nadležan za područje Kusatka.

Osuđeni Bat je negirao da se ijedan od događaja, koje je pred sudom iznijela žrtva, ikada dogodio.

Odmeravajući dokaze i izjave svjedoka, prvostepena presuda pred većem sudije Gorana Mladenovića je donijeta 30. decembra 2016. godine. Bat je proglašen krivim za produženo krivično djelo obljube nad djetetom i dobio je kaznu od tri godine i dva mjeseca, odnosno 60 dana više od minimalne. Naime, Krivični zakonik za ovo krivično djelo predviđa kaznu od tri do 12 godina zatvora, dok je nedavno usvojenim izmjenama minimalna kazna povećana na pet godina.

Bat je pušten iz pritvora u kome je proveo sedam mjeseci, odmah nakon izricanja nepravosnažne presude dan uoči Nove godine, tako da na slobodi čeka pravosnažnost presude.

Ne propustite