Pokušaj ubistva bošnjačkog povratnika na Palama uoči dana RS: Fadila Bašića napao konjokradica i prijetio klanjem!

Aktuelno
Pokušaj ubistva bošnjačkog povratnika na Palama uoči dana RS: Fadila Bašića napao konjokradica i prijetio klanjem!
Dok ga je tukao, Janković je Bašiću psovao balijsku poručujući „klali smo vas '92, a vi se opet vraćate“!

Fadil Bašić, 65-godišnji bošnjački povratnik na Pale brutalno je pretučen dva puta  u nedelju 8. januara dan uoči obilježavanja nezakonitog dana RS te je jedva preživio, potvrdio je za Novi.ba, njegov sin Ajdin.

Bašića, koji se liječi na Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu, kako nam je ispričao Ajdin, napao je Đorđe Janković, lokalni kabadahija i konjokradica, a nakon što mu je ukrao i pet krava. Što je još gore, Bašić je brutalno pretučen nakon što je prvi napad prijavio policiji na Palama!?

Dok ga je tukao, Janković je Bašiću psovao balijsku majku poručujući „klali smo vas '92, a vi se opet vraćate“!

– Janković je poznat kao kriminalac i ranije je mom ocu ukrao konja. Sada je odveo pet krava i kad je to vidio, moj otac je otišao kod njega u susjedno selo. Janković ga je dočekao sa nekoliko udaraca u glavu pesnicom. Takav izudaran, otac je otišao na Pale i sve prijavio policiji. Međutim, pri povratku je nastupilo još gore – kaže Ajdin Bašić za Novi.ba.

Naime, Bašića je Janković presreo na putu i drvenom palicom bjesomučno udarao.

– To je bio pokušaj ubistva, da nekim slučajem nije naišao komšija, mog oca bi ubio na licu mjesta. Slomio mu je ruku od udaraca, povreda ima na cijelom tijelu. Vrat mu je imobiliziran, povrede su na nogama, glavi... To je užas – kaže sin povratnika. Posebno je ogoročen jer se drugi napad desio nakon što je sve prijavljeno policiji.

– Moj otac, očito, njima smeta. On je uspješan poljoprivrednik, ima krave i živi u svojoj kući. I neće ga ni ovaj napad pokolebati, on će se vratiti gore, ali mi se brinemo za njegovu sigurnost – kaže Bašić, koji ističe da slučaj još nisu prijavili Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), ali da razmatraju sve mjere sudske zaštite za svog oca.

fadil-2

Ne propustite