Zbog politike ostali bez sirovine

Biznis
Zbog politike ostali bez sirovine
Drvoprerađivači na području Unsko-sanskog kantona (USK) dovedeni su u bezizlazan položaj budući da preduzeće “Unsko-sanske šume”, zbog nepostojanja nadzornog odbora, nije u mogućnosti da planira i vrši snabdijevanje drvnim sortimentima.

Drvoprerađivači na području Unsko-sanskog kantona (USK) dovedeni su u bezizlazan položaj budući da preduzeće “Unsko-sanske šume”, zbog nepostojanja nadzornog odbora, nije u mogućnosti da planira i vrši snabdijevanje drvnim sortimentima, pišu Nezavisne novine. 

Muhamed Alijagić, predsjednik Sekcije drvoprerađivača USK, kaže kako posljedice mogu biti katastrofalne, te rezultirati skorim prestankom proizvodnje.

“Suočavamo se s problemom koji zahtijeva hitnu intervenciju aktuelnih vlasti. Očekujemo da se hitno obavi imenovanje novog nadzornog odbora ‘Unsko-sanskih šuma’ kako bi se omogućilo donošenje i realizacija plana snabdijevanja drvnom sirovinom”, istakao je Ahmetašević.

On je dodao kako će drvoprerađivači iz USK biti prisiljeni da se u međuvremenu okrenu alternativnim načinima snabdijevanja, što će značajno povećati troškove proizvodnje.

Inače, raniji nadzorni odbor “Unsko-sanskih šuma” je, nakon političkih previranja, smjene stare i imenovanja nove Vlade USK smijenjen prije četiri mjeseca i još nije imenovan novi.

Inače, za nabavku sirovine od “Unsko-sanskih šuma” apliciralo je 39 drvoprerađivača iz USK, čije ukupne potrebe iznose preko 120.000 kubika drvnih sortimenata.

Ne propustite