Direktor GRAS-a Avdo Vatrić: Samo Skupština KS može ukinuti naše linije, ne ministar

Objavljeno:11.01.2017 - 18:39
A A A Times Arial

Nakon što su danas inspektori Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ukinuli tri linije GRAS-a i dvije linije Centrotransa, direktor GRAS-a Avdo Vatrić je kazao da samo Skupština KS može isključiti GRAS sa određenih linija, a nikako nadležni ministar.

GRAS-u su danas oduzete dozvole za saobraćanje na relaciji Sutjeska-Vogošća, Sutjeska-Ilijaš-Lješevo i Ilidža -Rakovica-Kobiljača.

Vatrić je kritikovao ovu odluku je kako kaže GRAS ima obavezu prema građanima iz tih dijelova Kantona, zbog mjesečnih karata koje su već kupljene.

Podsjetio je na raniju raspodjelu linija između GRAS-a i Centrotransa, kao i na žalbu Sudu i odluku da se ta preraspodjela linija ponovo razmotri.

"Mi bi sada trebalo da se povučemo s Općine Vogošća, ali je to nama teško zbog mjesečnih karata. Mi nemamo nikakav obligacioni odnos s konkurentskim prevoznikom. Poseban aspekt su radničke karte, mi bi trebali pitati putnika na kojoj relaciji putuje. Skupština KS mora donijeti odluku da mi napustimo Vogošću, ne možemo poslušati ministra i to je neprihvatljivo i jedino je relevantno da Skupština donese tu odluku. Sve bi to utjecalo na finansijski položaj našeg preduzeća.
Mi jedino možemo ponuditi prijeratni način raspodjele linija", kazao je Vatrić.

Vatrić je izrazio nadu da će resorni ministar ponovo razmotriti ovo pitanje.
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: