OČEKUJE SE PONUDA

Bordo tim ostaje bez najboljeg igrača: Duljević do kraja sedmice napušta Koševo

Objavljeno:11.01.2017 - 16:02
A A A Times Arial

Danas je obavljena prozivka igrača Sarajeva, a iako je trener Mehmed Janjoš na konferenciji za medije rekao kako promjena u igračkom kadru neće biti, prašinu je svojom izjavom podigao Faruk Ihtijarević.

"Haris Duljević je igrač Sarajeva do 30. juna i u dogovoru s njim čekamo realizaciju transfera koji bi se trebao desiti u narednim danima. Ako ne dođe do transfera očekujemo produženje ugovora i ne vidimo razlog da se ne produži."

"Što se tiče ostalih igrača, za neke igrače su nam tražena velika obeštećenja i prevelike plaće. Konstantno nam dolaze ponude, prvenstveno za Duljevića i Ahmetovića. Još uvijek ipak nemamo konkretnu ponudu za Ahmetovića. Konkretnu ponudu za Duljevića očekujemo ove sedmice", rekao je Ihtijarević.

"Igrački kadar će biti isti kao i u proteklom periodu, osim što nas je napustio Marko Ćetković. Nedostaje nam Nermin Crnkić koji je opravdano odsutan, pošto je njegov let iz Istanbula odgođen za sutra", rekao je Mehmed Janjoš pa je nastavio:

"Tri dana ćemo iskoristiti za ljekarske preglede, a onda od ponedjeljka kreću po dva treninga dnevno. Krajem sljedeće sedmice putujemo u Čitluk gdje ćemo igrati dvije utakmice protiv Brotnja i Veleža. Nakon povratka u Sarajevo odmah putujemo u Antaliju gdje imamo dogovorene tri utakmice. Generalna proba je planirana za 19. februar, a još uvijek nije potvrđeno ime protivnika."

"Klub nije mogao da nam ostvari želje, pošto je stručni štab striktno tražio pojačanja, a ne nagomilavanje fudbalera. Tražili smo četiri fudbalera, u svakoj liniji po jedan, ali Sarajevo nije bilo u mogućnosti da dovede nekog od traženih fudbalera, što ne znači da neće u narednom periodu", otkrio je Janjoš.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: