Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu

Aktuelno
Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, zbog niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu
Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana i u večernjim satima. Povremeno i sa slabim snijegom na sjeveru, sjeveroistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine.

Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana i u večernjim satima. Povremeno i sa slabim snijegom na sjeveru, sjeveroistoku Bosne, kao i na jugoistoku Hercegovine. Vjetar u Bosni slab zapadni, a u Hercegovini slaba bura. Dnevne temperature od -12 do -5, na jugu od -2 do 3 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko -10 °C. 

STANJE NA CESTAMA

Ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima u centralnim i sjevernim dijelovima naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Tuzla-Bijeljina, Prozor-Gornji Vakuf, Bugojno-Novi Travnik, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, kao i puteve na području Doboja, Bosanskog Broda, Orašja i Odžaka. Zbog izrazito niskih temperatura moguće je formiranje poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali niske temperature usporavaju djelovanje posipnog materijala. Molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić, Crna Gora) zatvoren je za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore, na dionici Šćepan Polje-Plužine-Nikšić, zabranjeno kretanje za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Zbog aktuelnih radova na području Hrvatske, tokom dana usporeno se saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Ne propustite