Iglesias najslabija karika derbija: Villarreal i Barcelona oštećeni za očite penale

Fudbal
Iglesias najslabija karika derbija: Villarreal i Barcelona oštećeni za očite penale
Villarreal i Barcelona odigrali su 1:1 u derbiju 17. kola Primere. Domaći su vodili pogotkom Nicole Sansonea iz 50. minute, da bi Barcu poraza spasio Leo Messi fantastičnim golom iz slobodnog udaraca s 18 metara u 90. minuti.

Villarreal i Barcelona odigrali su 1:1 u derbiju 17. kola Primere. Domaći su vodili pogotkom Nicole Sansonea iz 50. minute, da bi Barcu poraza spasio Leo Messi fantastičnim golom iz slobodnog udaraca s 18 metara u 90. minuti.

Real je ostao vodeći sa 40 bodova i utakmicom manje, Sevilla je druga s 36 bodova, Barcelona tek treća s 35, dok je Villarreal peti s 30 bodova. 

Katalonci su većim dijelom susreta bili dominantni, ali su se na kraju morali zadovoljiti bodom.

Sudija Ignacio Iglesias nije bio na visini ovog derbija i nije dosudio čiste penale za oba tima.

Naime, prvo je oštećena Barcelona u 72. minuti, kada je Neymar prošao s lijeve strane i odigrao povratnu prema rubu kaznenog prostora, a Bruno je rukom odbranio Messijev udarac. Ignacio Iglesias samo je pokazao na korner.

Samo tri minuta kasnije domaći su tražili penal. Sansone je šutirao na drugoj strani, a lopta je u ruku pogodila Mascherana, ali Iglesias je smatrao da ni ovo nije bilo za bijelu tačku.

Nakon meča Enrique nije želio komentarisati suđenje, ali je jasno da su Katalonci u posljednje vrijeme itekako oštećeni već u nekoliko navrata.

Arbitraža Iglesiasa naišla je na žestoke osude na društvenim mrežama...

Ne propustite