Uhapšen počinilac ubistva u Visokom

Crna hronika
Uhapšen počinilac ubistva u Visokom
Policija je tokom noći u Visokom uhapsila S.R., koji je tokom večernjih sati jednoj osobi nanio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminula, a drugu osobu teško ranilo.

Policija je tokom noći u Visokom uhapsila  S.R., koji je tokom večernjih sati jednoj osobi nanio teške tjelesne povrede usljed kojih je preminula, a drugu osobu teško ranilo.

Do sukoba uz upotrebu vatrenog oružja došlo je poslije 20 sati, u porodičnoj kući u mjestu Gornja Zimča kod Visokog, kada je S.R. pucao iz vatrenog oružja i nanio tjelesne povrede u predjelu grudnog koša S.Z., rođenom 1960. godine, a S.B. je zadobo prostrijelnu ranu u predjelu desne noge.

Obje povrijeđene osobe su sanitetskim vozilom prevezene u Dom zdravlja Visoko radi ukazivanja medicinske pomoći, gdje je S.Z., usljed zadobijenih povreda u 21.15 sati preminuo, dok je S.B. nakon ukazivanja medicinske pomoći, upućen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman.

Policijski timovi iz Visokog i Kaknja izvršili su blokadu navedenog naseljenog mjesta, te locirali osumnjičenog u njegovoj porodičnoj kući, nakon čega su pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, koristeći specijalne tehnike pregovaranja i postupanja u kriznim situacijama, izvršili upad u kuću i lišili ga slobode.

Tokom navedene akcije policijskih službenika, S.R. je zatečen s povredama u predjelu lijevog uha, nastalim najvjerovatnije usljed samoranjavanja vatrenim oružjem. Njemu je pružena prva pomoć u Domu zdravlja Visoko, te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica na dalji medicinski tretman.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona obavili su uviđajne radnje, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva, te su nastavljene aktivnosti na dokumentiranju ovog krivičnog djela i utvrđivanju razloga i motiva njegovog izvršenja. Nakon kompletiranja predmeta, S.R., rođen 1959. godine, iz Visokom, će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na dalji rad i postupak, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „ubistvo“ i „lahka tjelesna ozljeda“, te krivičnom djelu prema  akonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona.

FENA

Ne propustite