Klas otvara market u Bosanskoj tržnici na Dobrinji

Bosna i Hercegovina
Klas otvara market u Bosanskoj tržnici na Dobrinji
Kompanija Klas u Sarajevu otvara market u Bosanskoj tržnici na Dobrinji.

Kompanija Klas u Sarajevu otvara market u Bosanskoj tržnici na Dobrinji.

U marketu će se prodavati svi proizvodi koji se ne mogu naći u prodavnicama u toj tržnici. Time će biti obogaćena ponuda domaćih proizvoda.

Ugovor o zakupu još jednog poslovnog prostora u Bosanskoj tržnici potpisali su danas načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić i direktor Klasa d.d. Rusmir Hrvić, saopćeno je iz te općine.

Efendić je kazao da je, kako je i najavljeno programom "Pokrenimo Novi Grad zajedno“, prva Bosanska tržnica otvorena na Trgu djece Dobrinje 1. oktobra ove godine. 

"Građani su jako dobro prihvatili ovaj projekt i imamo vrlo pozitivna iskustva za ovaj mjesec dana, od kada je tržnica otvorena. Bosanska tržnica je prilika za sve građane BiH i Novog Grada da kupovinom domaćih proizvoda pomognu svojoj državi i ljudima širom BiH koji žele da žive od svog rada. Osim toga, na taj način pomažemo i sebi jer se radi o zdravim i kvalitetnim bosanskim proizvodima", kazao je načelnik.

"Klas“ je najveća domaća kompanija koja se bavi proizvodnjom hrane s najvećim kapacitetom u BiH te će projektom "BH bazar" omogućiti svim domaćim proizvođačima da njihove proizvode prodaju u prodavnicama Klasa, dodao je. 

"Klas“ je odlučio da podrži ovaj projekt Općine Novi Grad, rekao je direktor te kompanije Rusmir Hrvić. 

"Prepoznali smo potencijal Bosanske tržnice i na ovaj način želimo da pomognemo taj projekt koji direktno radi na razvoju domaće proizvodnje i domaće privrede. Trenutno je najveći problem domaćih proizvođača kako doći do prodajnih polica u BiH i kako te svoje proizvode prezentirati i ponuditi potrošačima", naglasio je.

Istakao je da Klas, osim ovog projekta, planira da razvije lanac trgovina pod nazivom "BH bazar“ s oko 100 objekata, a glavna vizija je da domaćim proizvođačima ponudi mogućnost da njihove proizvode prodaju u Klasovim prodavnicama bez dodatnih plaćanja.

Hrvić je najavio veliku akciju domaćih proizvoda koji će se od 1. novembra moći kupiti u Klasovim prodajnim objektima po cijeni nižoj za 20 posto od redovne.

Ne propustite