SARAJEVO

NATO štab u Sarajevu podržao aktivnosti MO BiH za odavanje počasti

Objavljeno:06.01.2017 - 18:13
A A A Times Arial

NATO štab u Sarajevu podržao je napore Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine da nađe rješenje u situaciji kada je potrebno odati počast, saopćeno je iz Ministarstva u vezi s pismom NATO štaba upućenog Ministarstvu odbrane BiH, koje se odnosi na odavanje počasti 8. januara palim borcima i civilnim žrtvama rata RS-a.

Pored toga, Ministarstvo odbrane je, u svojoj odluci o odobrenju učešća Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH u ceremonijalnim aktivnostima 9. januara, razmatralo i činjenicu da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić zatražio i angažovanje Počasne jedinice, u čijem sastavu je i Vojni orkestar, za aktivnosti na kojima će on biti prisutan.

Ministarstvo odbrane BiH je u pogledu izvršenja zahtjeva predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zatražilo da Predsjedništvo BiH donese konačnu odluku u kontekstu dobivenog pisma NATO štaba u Sarajevu, prema kojoj bi se bilo kakvo angažovanje OS BiH 9. januara smatralo kršenjem odredbi Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

FENA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!