Dr. Nermin Muminbašić, protjerani ljekar s KCUS-a: Svi šute, muk je i strah od otkaza!

Objavljeno:06.01.2017 - 16:03
A A A Times Arial

"Shvatio sam da se nešto loše sprema kada su dovedene duplo mlađe kolege, i po stažu i po godinama, da prave nekakve razmještaje. Prije smo moje kolega i ja na posao išli sa smješkom, ništa nam nije bilo teško, čak i kada su padale granate tokom rata...
 
Univerzitetsko klinički centar u Sarajevu svakim danom bilježi sve veći broj odlazaka ljekara. Jedan od tih bivših uposlenika jeste i dr. Nermin Muminbašić koji je u Danu uživo na TV N1 kazao da je razočaran kako sadašnja Uprava vodi KCUS.
 
Muminbašić je naglasio da je poništeno sve ono što su on i njegove kolege uradile za vrijeme rata kada su žrtvovali život kako bi ova ustanova funkcionisala.
 
"Mi nismo tražili nekakvu nagradu nego samo priznanje za naš rad i žrtvu", dodao je doktor.
 
Muminbašić je, kao i njegov otac, bio ginekolog sa 28 godina staža. Dobio je otkaz u KCUS prije šest mjeseci zato što nije htio prihvatiti da ova ugledna ustanova postane "društvo jednog lica".
 
"Shvatio sam da se nešto loše sprema kada su dovedene duplo mlađe kolege, i po stažu i po godinama, da prave nekakve razmještaje. Prije smo moje kolega i ja na posao išli sa smješkom, ništa nam nije bilo teško, čak i kada su padale granate tokom rata. Znao sam za vrijeme rata dežurati i po 48 sati i nije bilo teško. Dolaskom nacionalnih stranaka postao sam nepoželjan, a ja se pitam zašto".
 
Za trenutno stanje u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu kriva je direktorica Sebija Izetbegović, mišljenja je doktor.
 
"Devedeset posto ljekara je nezadovoljno i ucijenjeno. Izetbegović je kriva za atmosferu i dolazak nestručnog osoblja. Svi šute, muk je i strah ih je otkaza".
 
VIDEO razgovora možete pogledati OVDJE.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!