Građanski savez: HDZ radi jednako na razbijanju BiH kao i Milorad Dodik

Bosna i Hercegovina
Građanski savez: HDZ radi jednako na razbijanju BiH kao i Milorad Dodik
Nakon odluke ministrice Marine Pendeš kojom dozvoljava učestvovanje Vojnog orkestra OS BiH u ceremonijalnim aktivnostima 8. i 9. januara 2017. godine saopštenjem javnosti obratio se Građanski savez.

Nakon odluke ministrice Marine Pendeš kojom dozvoljava učestvovanje Vojnog orkestra OS BiH u ceremonijalnim aktivnostima 8. i 9. januara 2017. godine saopštenjem javnosti obratio se Građanski savez. U svom saopštenju kažu da HDZ radi na razbijanju BiH baš kao i Milorad Dodik, a da iz SDA to ne vide ili ne žele da vide.

"Odluka ministrice Marine Pendeš je jedan u dugom nizu dokaza da HDZ radi jednako na razbijanju BiH kao i Milorad Dodik. Samo SDA ne vidi, tj. ne želi da vidi, da je to tako i uopšte ne treba bit iznenađen ako i dalje nastave da ispunjavaju predizoborna obećanja Dragana Čovića", stoji u saopštenju. 

Građanski saveza također poziva ministricu Pendeš da podnese ostavku, a da se na njeno mjesto izabere druga osoba koja će obavljati funkciju ministra.

U saopštenju se navodi da je HDZ opasniji po Bosnu i Heregovinu od SNSD-a jer ima podršku službenog Zagreba, a i većine EU.

"Mi u Građanskom savezu već mjesecima govorimo da je HDZ opasniji po zemlju od SNSD-a jer ima podršku službenog Zagreba, a i većine u EU.  Da nije tako do sada bismo valjda čuli jedan demantij iz Zagreba ili Brisela", stoji u saopštenju. 

Ne propustite