Danas izručenje Alije Delimustafića u BiH

Aktuelno
Danas izručenje Alije Delimustafića u BiH
Alija Delimustafić kojeg Kantonalnog tužilaštvo KS tereti za nekoliko krivičnih djela, danas bi trebao biti izručen Bosni i Hercegovini iz Hrvatske, saznaje N1.

Alija Delimustafić, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike BiH, kojeg Kantonalnog tužilaštvo KS tereti za nekoliko krivičnih djela, danas bi trebao biti izručen iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što je Alija Delimustafić pristao na pojednostavljeno izručenje BiH, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu je dokumentaciju dostavilo Ministarstvu pravosuđa Hrvatske koje je dalo pristanak za ekstradiciju osobe za koju je potjernicu raspisao Kantonalni sud u Sarajevu. 

Podsjećamo, za Delimustafićem je raspisana potjernica nakon što ga Sudska policija nije pronašla na prijavljenoj adresi kada mu je Kantonalni sud odredio pritvor. Sudska policija na prijavljenoj adresi nije pronašla ni Jusu Škrijelja, za kojim je također raspisana potjernica, dok su u pritvor vraćene osumnjičene Suada Hadžić i Lejla Cerić.

Oni su osumnjičeni za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Alija Delimustafić je uhapšen je prema međunarodnoj potjernici u autobusu kod Karlovca na relaciji Rijeka - Zagreb.

Ne propustite