I glad ima svoje lice: Nad ovom djecom se nadvila smrt, a niko ništa ne poduzima da se to spriječi (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Svijet
I glad ima svoje lice: Nad ovom djecom se nadvila smrt, a niko ništa ne poduzima da se to spriječi (UZNEMIRUJUĆI FOTO)
Šokantne fotografije koje kruže internetom, pokazuju kako je Jemen mjesto nad kojim se nadvila smrt i u kojem najviše ispaštaju oni nevini, tačnije djeca.

Šokantne fotografije koje kruže internetom, pokazuju kako je Jemen mjesto nad kojim se nadvila smrt i u kojem najviše ispaštaju oni nevini, tačnije djeca.

Usljed žestokog građanskog rata, a koji je gurnuo najsiromašniji narod u arapskom svijetu ka ivici gladi, stanje je danima sve gore.

glad-5

370.000 djece u Jemenu živi u takozvanom "gladnom distriktu" koji se proteže između obalskih gradova Hodeide i Moke

glad-4

Jemenski konflikt doveo je do zemlju na ivicu potpune katastrofe.
Djeca svaki dan umiru od gladi, njihov imuni sistem nije sposoban čak ni da se odbrani od obične dijareje i temperature, njihov imuni sistem je potpuno uništen.

A osim hrane, nemaju ni lijekove kojim bi se liječili.

glad

Nažalost, glavni akteri sukoba - Saudijska Arabija i Iran - ne djeluju spremno da zaustave rat koji je do sada odnio najmanje 10.000 života a u izbjeglištvu je više od 2,5 miliona ljudi.

glad-2

Ekipa BBC-a je bila u posjeti najugroženijim dijelovima i na licu mjesta su zabilježili šokantne prizore izumiranje skoro cijele jedne generacije djece u Jemenu.

UNICEF procjenjuje kako 370.000 djece kojima je uništen imuni sistem radi neuhranjenosti i do kojih pomoć uopšte ne stiže.
Pogledajte video:

 

 

Ne propustite