Charlie Hebdo obilježio drugu godišnjicu masakra crnim humorom na naslovnici

Svijet
Charlie Hebdo obilježio drugu godišnjicu masakra crnim humorom na naslovnici
CHARLIE HEBDO obilježio je ovih dana drugu godišnjica džihadističkog napada na redakciju tog satiričkog magazina, u kojemu je ubijena većina njegovih zaposlenika.

CHARLIE HEBDO obilježio je ovih dana drugu godišnjicu džihadističkog napada na redakciju tog satiričkog magazina, u kojemu je ubijena većina njegovih zaposlenika. To su napravili u svom stilu - putem crnog humora.

U posebnom izdanju koje je objavljeno u srijedu vidi se čovjek koji se smije pred nišanom i cijevi puške koju drži džihadist, a uz to piše: "2017., napokon, svijetlo na kraju tunela". U napadu na Charlie Hebdo ubijeno je 12 ljudi, uključujući i nekoliko najpopularnijih francuskih crtača stripa.

Ovu naslovnicu je nacrtao Foolz, crtač nove generacije koji je odabrao nastaviti put koji su zacrtali ubijene ikone satire Cabu, Charb i Wolinski.

Prvu godišnjicu od tragedije također su objavili naslovnicom koja je podigla dosta medijske prašine - uz sliku bradatog Boga s kalašnjikovom, napisali su: "Godinu dana kasnije, ubica je i dalje u bijegu".

Braća Said i Cherif Kouachi, koji su izveli teroristički napad u ime ogranka Al Kaide u Jemenu, ubijeni su u pucnjavi na sjeveroistoku Pariza.

Ne propustite