Danas će preovladavati sunčano vrijeme, ugažen snijeg na kolovozu usporava odvijanje saobraćaja

Aktuelno
Danas će preovladavati sunčano vrijeme, ugažen snijeg na kolovozu usporava odvijanje saobraćaja
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera praćeno padavinama.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera praćeno padavinama. Uglavnom će padati snijeg, samo ponegdje u Posavini sa kišom. Vjetar, slab do umjeren, zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 9 °C. U Sarajevu sunčano. U večernjim satima naoblačenje sa snijegom. Dnevna temperatura oko 2 °C. 

STANJE NA CESTAMA

Ugažen snijeg na kolovozu još uvijek mjestimično usporava odvijanje saobraćaja u višim planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Bugojno-Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Tomislavgrad i Livno-Kamensko. Zbog izrazito niskih temperatura dolazi do formiranja poledice na kolovozu, pa vozače pozivamo na maksimalan oprez. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Konjic-Mostar, Prozor-Jablanica, Tuzla-Orašje, Bihać-Bosanska Krupa, kao i na putevima na području Sarajeva, Brčkog, Gradačca i Doboja. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Aktuelni radovi na području Hrvatske, tokom dana usporavaju odvijanje saobraćaja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Ne propustite