Korisno i zanimljivo

5 savjeta kako očistiti zaslone mobitela i tableta bez grebanja

Objavljeno:01.11.2014 - 13:16
A A A Times Arial

Zasloni osjetljivi na dodir ne smiju se čistiti vodom, kemijskim ili prirodnim sredstvima, a čak i obična papirnata maramica može biti pregruba i oštetiti ih.

Po zaslonima osjetljivim na dodir stalno 'packamo' prstima pa treba znati i kako ih što učinkovitije očistiti:

1. Isključi uređaj

Uređaj bi prije čišćenja trebalo isključiti s punjača i ugasiti. Ako se koristi bilo kakva vlažna krpica, trebalo bi izvaditi bateriju.

2. Ne koristi tekućinu

Jasno je da kod čišćenja mobitela i tableta ne smijemo koristiti vodu, ali bitno je znati da nije poželjno koristiti nikakva tekuća sredstva pa čak ni ona namijenjena čišćenju elektronskih uređaja ili LCD ekrana. 

3. Koristi krpicu

Za čišćenje ekrana treba koristiti krpice od mikrofibre ili one namijenjene brisanju naočala. Jedino one su dovoljno blage, ekran mogu oštetiti čak i papirnate maramice ili ubrusi, a osobito ručnici ili kuhinjske krpe.

4. Ne prčkaj

Savjetuje se ne čačkati po USB ulazima i ostalim utorima na mobitelu, njih mogu oštetiti čak i štapići za uši. Ako ti smeta prašina, samo je otpuhni.

5. Pričekaj s uključivanjem

Nakon čišćenja mobitela, osobito ako si koristio vlažnu krpu, trebalo bi pričekati desetak minuta pa tek onda ponovno upaliti uređaj.

 
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: