Kanada: Policija pronašla pilota onesviještenog od alkohola

Svijet
Kanada: Policija pronašla pilota onesviještenog od alkohola
Pilot putničkog aviona suočava se optužbama u Kanadi nakon što je policija saopštila da ga je njegov kopilot pronašao u kokpitu Boeinga 737 onesviještenog prije samog polijetanja. Policija grada Calgarija saopštila je da je posada na izlaznom terminalu kao i posada letjelice primijetila da se slovački pilot Miroslav Gronych ponaša čudno pred planirani let 31. decembra.

Pilot putničkog aviona suočava se optužbama u Kanadi nakon što je policija saopštila da ga je njegov kopilot pronašao u kokpitu Boeinga 737 onesviještenog prije samog polijetanja.
Policija grada Calgarija saopštila je da je posada na izlaznom terminalu kao i posada letjelice primijetila da se slovački pilot Miroslav Gronych ponaša čudno pred planirani let 31. decembra.

Iz policije je saopšteno da je kopilot kasnije pronašao 37-godišnjeg kapetana "kako leži onesviješten u svom sjedištu".

Pilot je ispraćen iz aviona i optužen za prekomjernu količinu alkohola u krvi i upravljanje letjelicom u lošem zdravstvenom stanju, navodi AP.

Policija je saopštila da je Gronych imao tri puta više alkohola u krvi od dozvoljenog. Kompanija Sunwing Airlines saopštila je da je ovo "veoma neprijatna situacija".

Avion, koji je bio na letu za Meksiko, poletio je kasnije, ali sa drugim pilotom.
 

Ne propustite