VRIJEDAN PROJEKAT

Novogodišnji paketići za štićenike dječijeg doma ”Duga”, Prihvatnog centra ”Duje” i Udruženja ”Kutak radosti”

Objavljeno:31.12.2016 - 17:23
A A A Times Arial

Na inicijativu Vijeća roditelja i Vijeća učenika OŠ ”Musa Ćazim Ćatić” Zelinja Donja realizovan je projekat prikupljanja i podjele novogodišnjih paketića za štićenike dječijeg doma ”Duga”, Prihvatnog centra ”Duje” i Udruženja ”Kutak radosti”.

U mjesecu decembru, velikim angažmanom svih učenika i nastavnika ove škole ostvaren je cilj projekta, a prikupljeno je više od 170 paketića.

Nekoliko uposlenika s direktoricom Ervadom Sinanović posjetili su Prihvatni centar ”Duje” u Klokotnici, općina Doboj Istok u kojem trenutno boravi 18 učenika.

Rukovodilac Damir Kahrimanović i defektolog Mirza Omerčić su uposlene upoznali o aktivnostima i osobama koje su smještene u Prihvatnom centru ”Duje”.

Veoma lijepe i gostoprimljive posjete bile su i Udruženju ”Kutak radosti” i štićenicima dječijeg doma ”Duga” u Gradačcu, kojima su podjeljeni paketići.

Ispred njemačkog Udruženja ”Hilfe von Mensch zu Mensch” Dino Klepo obradovao je učenike PŠ u Jasenici lijepim poklonima i sportskom opremom.

U ove praznične dane lijepo je obradovati djecu nekim poklonom, unijeti vedrinu i lijepu riječ podrške u njihove živote i vratiti osmjeh na dječija lica.

Neka nam ovakve i slične aktivnosti budu podsticaj da otvorimo svoja srca jedni prema drugima, i da nesebičnim darivanjem pokažemo i onima kojima nedostaje prijateljska i roditeljska toplina da nisu zaboravljeni i da uvijek i svuda ima ljudi velikog srca.  

Piše: Emira Kavazović

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!