Detalji monstruoznog zločina: Iz osvete ženi ubio njihovu desetomjesečnu ćerku!

Crna hronika
Detalji monstruoznog zločina: Iz osvete ženi ubio njihovu desetomjesečnu ćerku!
Došao je sam u kafić, poručio kafu, i rekao da je djevojčica navodno kod prijatelja.

Došao je sam u kafić, poručio kafu, i rekao da je djevojčica navodno kod prijatelja.

Mještani Breze još su u šoku nakon što je Adis Bećirspahić (28) u ponedjeljak uveče u porodičnoj kući monstruozno usmrtio svoju desetomjesečnu ćerku.

U mjestu Kortnik, u kome su živjeli Adis i njegova nevjenčana supruga Nejla Botić (18), vidno uznemirene komšije, zgrožene su mučnim slučajem u njihovom susedstvu. 

Komšije potresene

Prva komšinica Adisa Beširević posebno je potresena ovim događajem, jer je poznavala osumnjičenog Adisa. Njen suprug je prije nekoliko dana vozio s njim djevojčicu u Kantonalnu bolnicu Zenica.

- Vjerujte da je ovo veliki šok za sve. Sve čekam da mi neko kaže da se radi o nesporazumu. Posebno mi teško pada zato što smo se družili - kaže Beširević.

U kući gdje se dogodilo ubistvo, nije bilo nikoga, ali u mjestu Bukovik kod Breze, gdje se Nejla, zbog problema sa suprugom, često vraćala kod roditelja, na pragu kuće plakala je njena baka Esma, ljubeći fotografije praunuke koju je često čuvala i koju, kako kaže, nikada neće preboljeti.


- Imali su problema u braku. Nije se ovo trebalo ovako da završi. Trebao je reći da ne može više da živi tako, da se raziđu - kroz suze kaže baka Esma.

Kobne večeri, kako nam govori, Nejla je bila na poslu, dok je Adis ostao s djevojčicom kod kuće. U jednom momentu je došao u kafić gdje je Nejla radila. Sjedio je tu sat, a onda mrtav hladan saopštio šta se dogodilo.

- Popio je kafu, ona ga je pitala gdje im je dijete. Prvo je rekao da je sve uredu i da je djevojčica kod drugarice. Nakon sat, kada ga je ponovo pitala gdje je dijete, rekao joj je da ćerke više nema i da je mrtva - prepričala je baka Esma.

Pod sedativima

izvan sebe, Nejla je otišla do kuće. Nažalost, već je bilo kasno. Zatekla je svoju ćerku mrtvu i prekrivenu jorganom. Od tog momenta je pod sedativima.

Njena prijateljica Anela Lakić, koja je, također, majka troje djece, ne može da povjeruje da je otac mogao da učini takvo nešto.

- Kod djevojčice je u Domu zdravlja pronađen veliki broj povreda, tragovi gušenja i davljenja te ugrizi ljudskim zubima po nogicama. Užas - kaže vidno ogorčena Lakić,piše Avaz.

Priznao zločin

Adis Bećirspahić, ubica djevojčice, u potpunosti je priznao da je usmrtio svoje dijete, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U Tužilaštvu ZDK ističu da su izuzeti medicinska dokumentacija te tragovi sa mjesta događaja, a da će dežurni tužilac izdati predlog za određivanje pritvora. Još se čekaju i nalazi obdukcije.

Ne propustite