Danas nas očekuje umjereno oblačno vrijeme, niske temperature pogoduju formiranju poledice na kolovozu

Aktuelno
Danas nas očekuje umjereno oblačno vrijeme, niske temperature pogoduju formiranju poledice na kolovozu
Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena, bura.

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena, bura. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2, na jugu od 3 do 8 stepeni. U Sarajevu, prijepodne pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne samanjene oblačnosti. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni.

STANJE NA CESTAMA

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima, a posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima mjestimično na magistralnim putevima M-19 Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), M-18 Trnovo-Foča (Rogoj), M-5 Vrtoče-Bosanski Petrovac-Ključ i M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), kao i na širem području Romanije. Na magistralnim putevima Glamoč-Mlinište i Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Kolo jak vjetar na pojedinim dionicama nanosi snijeg na kolovoz, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone. Svi putevi su prohodni, a vozače napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno na putevima u BiH. U južnim krajevima saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a na pojedinim dionicama upozoravamo na jače udare vjetra.  

Na  graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, a veće gužve očekuju se tokom dana. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Ne propustite