PREDSJEDNIŠTVO BiH

Mladen Ivanić o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH

Objavljeno:29.12.2016 - 13:39
A A A Times Arial

Povodom insinuacija i različitih tumačenja, posebno u Republici Srpskoj, kojima se šire netačne informacije da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nestavljanjem teme na dnevni red Predsjedništva BiH propustio priliku da ospori imenovanje novog stranog sudije u Ustavni sud BiH, iz Ivanićevog kabineta medijima su dostavili "posljednji dokument koji je Predsjedništvo BiH usvojilo u vezi s takvim imenovanjem". 

Radi se o Zaključku koji je 17. januara 2011. godine usvojilo Predsjedništvo BiH, a koji je potpisao tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Tim dokumentom su Predsjedništvo BiH i Radmanović kao predsjedavajući dali pisanu saglasnost da za sudiju Ustavnog suda BiH bude imenovana državljanka Makedonije Margarita Caca - Nikolovska. 

 - Predsjedništvo BiH je saglasno da predsjednik Evropskog suda za ljudska prava Jean - Paul Costa nastavi sa procedurom imenovanja Margarite Tstatsu - Nikolovske, državljanke Makednije, na dužnost sudije Ustavnog suda BiH. Zadužuje se Ministarstvo vanjskih poslova da pripremi tekst pisma koje će predsjedavajući Predsjedništva BiH uputiti predsjedniku Evropskog suda za ljudska prava - navodi se u Zaključku od 17. januara 2011. godine.

S obzirom na to da su u širenju dezinformacija najglasniji SNSD-ovi dužnosnici, pozivamo ih da nađu bilo kakav dokument koji svjedoči o Ivanićevoj ulozi u imenovanju stranih sudija tokom mandata člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, kaže se u saopćenju  iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!