Džihadisti prijete policajcu koji je ubio Amrija: Umrijećeš sporo i bolno

Svijet
Džihadisti prijete policajcu koji je ubio Amrija: Umrijećeš sporo i bolno
Policajac koji je ubio najtraženijeg čovjeka Evrope, napadača iz Berlina, i tako postao heroj nacije, u velikoj je opasnosti od toga da postane meta fanatičnih džihadista - jer se ispostavilo da u startu nije znao na koga puca. Luka Skata (29) se, prema izvještajima italijanskih medija, skriva radi vlastite sigurnosti.

Policajac koji je ubio najtraženijeg čovjeka Evrope, napadača iz Berlina, i tako postao heroj nacije, u velikoj je opasnosti od toga da postane meta fanatičnih džihadista - jer se ispostavilo da u startu nije znao na koga puca. Luka Skata (29) se, prema izvještajima italijanskih medija, skriva radi vlastite sigurnosti. Njegov Facebook profil, kao i profil njegovog partnera, obrisani su nakon što su primili poruke poput: "Platićete jer ste ubili Alahovog glasnika. Umrijtćete sporo i bolno".

Također, policajci širom Italije upozoreni su kako bi džihadisti mogli napraviti osvetničke napade. Anis Amri je ubijen u pucnjavi u Italiji. Do pucnjave je navodno došlo nakon što je osumnjičenik zaustavljen od strane policije u rutinskoj kontroli. Amrija su u 3 ujutro zaustavila dva policajca. Nakon što je Amri ranio prvog, drugi ga je upucao i ubio. Amri je izveo napad kamionom na božićni vašar u Berlinu i ubio 12 osoba, a najmanje 48 ljudi je tada povrijeđeno. Zbog otkrivanja identiteta policajaca koji su ubili džihadistu, italijanski premijer Paolo Đentolini i ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti našli su se pod kritikama javnosti budući da su time ugrozili njihovu bezbjednost.

Ne propustite