Usvojen budžet Grada Sarajeva za 2017. u iznosu od 16.287.139,29 KM

Bosna i Hercegovina
Usvojen budžet Grada Sarajeva za 2017. u iznosu od 16.287.139,29 KM
Gradsko vijeće usvojilo je budžet Grada Sarajeva za 2017. godinu u iznosu od 16.287.139,29 KM.

Gradsko vijeće usvojilo je budžet Grada Sarajeva za 2017. godinu u iznosu od 16.287.139,29 KM.

Među administrativnim odlukama, vijećnici su donijeli Odluku o raspodjeli sredstava budžeta Grada Sarajeva planiranih za rad klubova gradskih vijećnika, te Odluku o izmjenama i dopuni Odluke o platama i naknadama u organima Grada Sarajeva, kojom je, između ostalog, ispunjena obaveza usklađivanja ove Odluke s odredbama Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji BiH.    

Usvojenom Odlukom, utvrđen je novčani iznos „Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva” u 2017. godini u visini od 5.000 KM, s tim da se novčani iznos grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u narednoj godini ravnopravno dijeli među članovima grupe koja će dobiti ovu nagradu 2017. godine.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o podizanju Spomen obilježja šehidima i poginulim borcima Općine Stari Grad Sarajevo. Udruženje organizacije porodica šehida i poginulih boraca Stari Grad Sarajevo je, putem Općine Stari Grad Sarajevo, podnijelo ovu Inicijativu, a predviđeno mjesto za podizanje spomen obilježja je trg između ulice Bistrik i ulice Obala Isa- bega Ishakovića.

Gradsko vijeće je dalo saglasnost na Odluku gradonačelnika o opredjeljenosti uspostavljanja javno-privatnog partnerstva na realizaciji Projekta “Projektovanje, izgradnja, upravljanje i održavanje hotela “Vidikovac”na Trebeviću”.

Također, data je saglasnost na Program obilježavanja 6. aprila - Dana Grada Sarajeva u 2017. godini. Dan grada obilježit će se održavanjem Svečane sjednice Gradskog vijeća, polaganjem cvijeća, održavanjem brojnih kulturno-sportskih manifestacija, te brojnim drugim događajima kojima se ukazuje na značaj 6. aprila.

Prihvaćeni je Izvještaj o vršenju komunalnog inspekcijskog nadzora za period januar - decembar 2016. godine, te Izvještaj o saradnji i odnosima Grada Sarajeva sa nacionalnim manjinama, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

(FENA)

Ne propustite