Danas nas očekuje oblačno vrijeme sa snijegom, zbog nižih temperatura moguća poledica na cestama

Aktuelno
Danas nas očekuje oblačno vrijeme sa snijegom, zbog nižih temperatura moguća poledica na cestama
Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U većem dijelu Bosne sa snijegom. Na sjeverozapadu Bosne moguća je i kiša. U Posavini i na krajnjem sjeveroistoku Bosne bez padavina.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. U većem dijelu Bosne sa snijegom. Na sjeverozapadu Bosne moguća je i kiša. U Posavini i na krajnjem sjeveroistoku Bosne bez padavina. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena, bura. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od -1 do 3, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 5 do 10 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno je moguć slab snijeg. Jutarnja temperatura oko -2, a dnevna oko 1 °C. 

STANJE NA CESTAMA

Zbog ugaženog snijega na kolovozu, jutros se sporije saobraća na dionicama u centralnim dijelovima naše zemlje. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Tarčin-Jošanica, gdje je brzina ograničena na 80 km/h, kao i magistralne puteve Sarajevo-Foča, Sarajevo-Olovo, Kiseljak-Kaonik, Gornji Vakuf-Prozor i Bugojno-Novi Travnik. Zbog nižih temperatura moguća je mjestimična poledica pa vozače molimo za pojačan oprez. Posebno izdvajamo puteve u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima u južnim i jugozapadnim krajevima, upozoravamo na jake udare vjetra. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnom pravcu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno. Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Ne propustite