Mladen Ivanić: Snažna Bijeljina znači snažnu RS i stabilnu BiH

Objavljeno:27.12.2016 - 18:54
A A A Times Arial

Snažna Bijeljina znači snažnu Republiku Srpsku i stabilnu BiH, rekao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić nakon sastanka s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.
Istakao je da će institucije BiH podržati izmještanje kasarne iz centra Bijeljine kako bi na tom mjestu bio realizovan ranije najavljeni projekat - izgradnja studentskog kampusa.
 
- Kasarna zauzima veliki prostor, te iako je pravno vrlo komplikovano rješiti pitanje vlasništva ove imovine, nastojat ćemo da to završimo u najskorijem roku, jer je projekt izgradnje studentskog kampusa od izuzetnog značaja za urbani razvoj Bijeljine – rekao je Ivanić.
 
Grad može, dodao je, da računa na podršku Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH kada je riječ o izmještanju kasarne.
 
Dodao je i da je jutros razgovarao sa predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o izgradnji autoputa koji bi Bijeljinu spojio s Beogradom.
 
- Na sastanku je zaključeno da je ovaj autoput jedan od strateški važnih projekata ne samo za BiH, nego i za Srbiju. Također, veoma je bitna i izgradnja brze pruge Sarajevo-Zvornik-Loznica prema Beogradu, što bi značilo i povezivanje Sarajeva s Beogradom - naveo je Ivanić.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da je saradnja Gradske uprave s višim nivoima vlasti neophodna, jer je većina ključnih razvojnih projekata direktno vezana za vlast na nivou RS i BiH.
 
- Nastojat ćemo da ostvarimo zacrtane planove. Jedan od najvažnijih je izmiještanje kasarne, da bi Bijeljina dobila studentski kampus kakav zaslužuju naši studenti. Time će biti ubrzan i opštedruštveni razvoj našeg grada - ocijenio je Mićić.
 
Naveo da je autoput Brčko-Bijeljina-Rača jedan od prioritetnih projekata, te da očekuje da će se uskoro održati sastanak u Bijeljini o ovoj temi s predstavnicima vlasti iz BiH i Srbije.
 
- Spajanje ovog autoputa s koridorom Beograd-Zagreb značilo bi i otvaranje ka Evropskoj uniji, što je svakako naš cilj i nadamo se da će uskoro biti realizovan. To bi značilo otvaranje puta za evropske investitore ka našem gradu, a samim tim razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta - pojasnio je Mićić.

 


 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: