9. JANUAR

Lukač: Veliki broj policajaca osiguravat će proslavu Dana RS-a

Objavljeno:27.12.2016 - 17:20
A A A Times Arial

Na osiguranju aktivnosti povodom proslave Dana RS-a, 9. januara, učestvovat će veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, najavio je danas resorni ministar Dragan Lukač.
Jedan dio pripadnika policije učestvovat će na paradi 9. januara  u centru Banje Luke, dok će, kako je naveo, drugi biti raspoređeni na osiguranju skupa povodom Dana RS-a.
 
-MUPRS-a će večeras obezbjeđivati humanitarnu akciju i koncert pod pokroviteljstvom predsjednika RS-a, a predstoji nam i proslava 9. januara i parada u kojoj će biti angažovan veliki broj policijskih službenika - rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.
 
Kaže da je nivo sigurnosti u RS tokom ove godine bio dobar te da je MUPRS-a dobro osigurao održavanje šest velikih skupova sa visokim bezbjednosnim rizikom. 
 
-U narednoj godini ćemo podići kapacitete MUPRS-a, i ljudske i materijalne resurse, kako bi mogli da se borimo protiv organiziranog kriminala i korupcije te terorizma i radimo na zaštiti građana i njihove imovine – rekao je Lukač.
 
Direktor entitetske policije Darko Ćulum rekao je da će danas na saslušanje biti privedeno 30 osoba u okviru policijske akcije "Dizel", koja se provodi zbog krađe nafte iz Rudnika i Termolektrane Gacko.
 
Tokom jučerašnjeg dana uhapšene su 32 osobe od kojih će devet biti predato na dalje postupanje tužilaštvu RS-a, a u pretresima je oduzeto i oko 1.500 litara goriva. 
 
I Ćulum je dodao da je stanje sigurnosti za 11 mjeseci ove godine na zadovljavajućem nivou i da su postignuti bolji rezultati rada nego ranije.
 
-Rasvijetlili smo ubistvo u Bileći iz septembra i ubistvo Rade Dojčinović u Banjoj Luci, razbojništvo izvršeno na autoputu Banja Luka-Gradiška kada je otuđeno 617.000 KM, razbojništvo u firmi „Dim-dim“kojim je pričinjena šteta od oko 550.000 KM, dok smo iz ranijeg perioda rasvjetlili 185 teških krađa i 11 razbojništava - naveo je direktor Ćulum.
 
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: