Danas nas očekuje oblačno vrijeme sa padavinama, vozači oprez ceste su mokre i klizave

Aktuelno
Danas nas očekuje oblačno vrijeme sa padavinama, vozači oprez ceste su mokre i klizave
Danas će u Bosni, prijepodne, preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

Danas će u Bosni, prijepodne, preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslijepodne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini, prijepodne, umjereno do pretežno oblačno, povremeno je moguća slaba kiša, a poslijepodne postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, poslijepodne ili u večernjim satima, umjeren do pojačan, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Dnevne temperature od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 °C. 

U Sarajevu, uglavnom, pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva djelimično razvedravanje. Prijepodne sa kišom, a u višim dijelovima grada je moguća susnježica. Dnevna temperatura oko 4 °C. 

STANJE NA CESTAMA

Kiša koja ledi u dodiru sa tlom usporava odvijanje saobraćaja na putnim pravcima u centralnim dijelovima zemlje, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralne puteve M-17 Sarajevo-Konjic i M-18 Sarajevo-Olovo, kao i sve puteve na području Kantona Sarajevo. Zbog magle je mjestimično smanjena vidljivost na širem području Sarajeva, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Trnova i Foče. Na putnom pravcu M-17 Drežnica-Mostar, upozoravamo na jake udare vjetra. Moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Zadržavanja na ostalim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-18 Tuzla-Priboj i R-414 Turbe-Banja Luka.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Ne propustite