Čović i Puljić se jedan drugome nisu odazvali na Božićne prijeme

Aktuelno
Čović i Puljić se jedan drugome nisu odazvali na Božićne prijeme
Iako su jedan drugome uredno uputili pozive, kardinal Vinko Puljić i član Predsjedništva BIH Dragan Čović nisu se jedan drugome odazvali na Božićne prijeme koje su organizirali. Naime, kada je prije ravno šest dana Dragan Čović u zgradi Parlamentarne skupštine BiH organizirao prijem povodom Božića, primjetilo se da među velikim brojem zvanica nema nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

Iako su jedan drugome uredno uputili pozive, kardinal Vinko Puljić i član Predsjedništva BIH Dragan Čović nisu se jedan drugome odazvali na Božićne prijeme koje su organizirali. Naime, kada je prije ravno šest dana Dragan Čović u zgradi Parlamentarne skupštine BiH organizirao prijem povodom Božića, primjetilo se da među velikim brojem zvanica nema nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, pišu Vijesti.ba.

S druge strane, danas se u Vrhbosanskoj nadbisukpiji na prijemu kod kardinala Puljića među velikim brojm zvanica nije pojavio član Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović, iako to nije bio slučaj godinu ranije.

U političkim krugovima špekulira se da je ovo samo potvrda narušenih odnosa nakon što je Katolička crkva u BIH iskazala otvoreno nezadovoljstvo hrvatskom politikom koju personificira Dragan Čović.

Podsjetimo, prvo je u autorskom tekstu za Slobodnu Dalmaciju glavni tajnik Biskupske konferencije BiH i svećenik Vrhbosanske nadbiskupije Ivo Tomašević, ustvrdio da bi treći entitet dodatno legalizirao etničko čišćenje u BIH. Nešto kasnije je u intervjuu za TV1 isto ponovio i kardinal Puljića, a obojica vjerskih dužnosnika su također bila složna u ocjeni da “politika Herceg-Bosne nastoji žive Hrvate pokopati izvan njenog prostora“.

Ne propustite