RS

U RS-u sindikat najavljuje borbu za veća prava penzionera

Objavljeno:24.12.2016 - 14:50
A A A Times Arial

 Penzioneri su najugroženija populacija u Republici Srpskoj, s najmanjim mjesečnim primanjima u Evropi, a iz novosnovanog Sindikata penzionera RS-a najavljuju da će prioritetno raditi na poboljšanju standarda najstarije kategorije stanovništva.

-Osim povećanja iznosa penzija želimo da poboljšamo i zdravstvenu zaštitu i banjsko liječenje penzionera – rekao je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci predsjednik ovog sindikata Petar Rokvić.

Tvrdi da su penzioneri osnivanjem ovog sindikata dobili svog reprezentativnog pregovarača u razgovorima s predstvanicima Narodne skupštine, Vlade, te drugih nadležnih predstavnika vlasti RS-a.

-Sve vlade u RS-u, od 1995. do danas, na određeni način su ostale dužnici penzionerima. Zato ćemo vrlo brzo preći na argumentovani dijalog s vlastima RS-a, s ciljem poboljšanja standarda penzionera - rekao je Rokvić.

Tražit će mjere protiv rada "nacrno", „sive ekonomije“, kriminala i korupcije, te pokretanje privrede i nova zapošljavanja...

Sindikat penzionera će, uvjerava, biti efikasniji u borbi za zaštitu te kategorije stanovništva u odnosu na dosadašnji rad Udruženja penzionera RS-a.

FENA

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!