Nikšić: Bojim se da će naredna godina biti još teža

Bosna i Hercegovina
Nikšić: Bojim se da će naredna godina biti još teža
Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da građani ne mogu biti zadovoljni sa odlezećom godinom. A, boji se, dodao je, da bi naredna godina za njih mogla biti i teža.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić rekao je da građani ne mogu biti zadovoljni sa odlezećom  godinom. A, boji se, dodao je, da bi naredna godina za njih mogla biti i teža.  

- Kada je u pitanju politička situacija u BiH, očito da je došlo do političkog bankrota aktuelne koalicije na svim nivoima. Koalicija funkcinište samo do onog trenutka kada treba raspodijeliti javne resurse, javna preduzeća... – rekao je Nikšić na konferenciji za novinare jučer u Sarajevu.

- Kada bi gledali tehničke stvari, moramo biti zadovoljni činjenicom jer je naša aplikacija za članstvo u EU prihvaćena kao kredibilna.

Ali, već sada imamo primjere da prilikom sastanka po ovom famoznom Mehanizmu koordinacije, na tim sastancima uopće ne učestvuju predstavnici Vlade RS.

Iz RS su dobili ono o čemu nisu ni sanjali, a to je da se bez njihovog učešća ne može ništa odlučiti, kao ni bez učešća kantona... – rekao je Nikšić. On je dodao da ne vidi nikakav ozbiljan plan aktuelne vlasti da odgovori na Upitnik EU budu kredibilni, piše Patria.

Ne propustite