Uhapsili Amrija prije par mjeseci, bili su uvjereni da je deportiran

Svijet
Uhapsili Amrija prije par mjeseci, bili su uvjereni da je deportiran
Njemačka policija i sigurnosne službe već četvrti dan tragaju za 24-godišnjim Anisom Amrijem, koji je osumnjičen za teroristički napad kamionom u Berlinu u kojem je poginulo 12 ljudi.

Njemačka policija i sigurnosne službe već četvrti dan tragaju za 24-godišnjim Anisom Amrijem, koji je osumnjičen za teroristički napad kamionom u Berlinu u kojem je poginulo 12 ljudi.

No, prema novim informacijama, njemački obavještajci ostali su neugodno iznenađeni kad su saznali da bi iza napada mogao stajati Amri - jer je upravo taj Tunižanin prije nekoliko mjeseci uhićen i priveden kad su kod njega pronađeni lažni dokumenti.

Pronalazak Amrijevog novčanika u vozačkoj kabini kamiona smrti šokirao ih je - bili su uvjereni da je deportiran prije nekoliko mjeseci.

Pustili ga na slobodu

Zbog toga su se njemačke vlasti našle na novom udaru kritičara, koji od utorka upozoravaju da se cijeli slučaj vodi nemarno. I samo puštanje Amrija na slobodu - iako je ustanovljeno da predstavlja sigurnosnu prijetnju - također je privuklo kritike.

Amrija su zapazile i američke tajne službe, koje su otkrile kako je na internetu istraživao kako se radi eksploziv te komunicirao s Islamskom državom putem Telegram Messengera. Bili su mu zabranjeni letovi u SAD, potvrdili su američki službenici.

Tunižanin se u ovom trenutku i dalje nalazi u bijegu, a Njemačka je za njime raspisala tjeralicu od 100.000 eura.

Podsjetimo, njemačka policija objavila je da je u napadu kamionom na božićni sajam u Berlinu poginulo dvanaestero ljudi, a najmanje 48 je ozlijeđeno, od kojih neki teže. Napad se dogodio u ponedjeljak navečer, u vrijeme kada se najviše ljudi okupilo pored tradicionalnih štandova s božićnim proizvodima, hranom i pićem.

Ne propustite