Danas maglovito i oblačno, kolovoz mjestimično vlažan

Aktuelno
Danas maglovito i oblačno, kolovoz mjestimično vlažan
Danas će Krajinu, sjever i sjeveroistok zemlje prekrivati niska oblačnost. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne dugotrajna magla. U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera.

Danas će Krajinu, sjever i sjeveroistok zemlje prekrivati niska oblačnost. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne dugotrajna magla. U Hercegovini, zapadnom dijelu Bosne i na planinama pretežno sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera. U područjima sa dugotrajnom maglom i niskom naoblakom najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka u sunčanim krajevima između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.  U Sarajevu magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko -3°C. 

STANJE NA CESTAMA

Jutros vozačima skrećemo pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost, zbog magle u centralnim i sjevernim krajevima naše zemlje, te na djelimično vlažne i klizave kolovoze u tim područijima. Vozačima savjetujemo dodatan oprez u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, gdje zbog niskih temperatura dolazi do formiranja poledice na kolovozu. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Pojačan promet vozila očekujemo danas u toku dana na graničnim prelazima, na ulazu u našu zemlju.

Radovi na području Hrvatske i dalje traju na graničnim prelazima Bosanski Brod- Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce M-17 Nemila-Žepče i M-18 Priboj-Simin Han, kao i na magistralnom putu M-6.1 u Mostaru.

Ne propustite