Veliki interes za Jazz Fest Sarajevo

Objavljeno:31.10.2014 - 13:16
A A A Times Arial

Za 18. internacionalni festival Jazz Fest Sarajevo vlada nezapamćen interes u BiH, ali i publike iz zemalja regiona.

Ove godine jazz publika iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Mađarske dolazi u najvećem broju dosad. Interes vlada za sve koncerte, a najveći broj posjetilaca iz regiona očekuje se od četvrtka 6. novembra kada će “vikend ratnici” pohoditi Sarajevo radi muzike.

- Kvalitetan program je i ove godine, možda više nego ikada, pokazao snagu i kvalitet Jazz Festa i zaista smo zadovoljni već sada nevjerovatnim odzivom publike uprkos opštoj besparici - kaže Đana Karavdić iz direkcije Jazz Festa napominjući kako su dolazak u Sarajevo u prvoj sedmici novembra najavili posjetioci i iz Austrije, Italije i drugih zemalja. 

- Najviše publike redovito dolazi iz Hrvatske i Srbije, posebno iz Beograda, a domaći posjetioci festivala koji dolaze izvan Sarajeva, u najvećem broju su iz Tuzle i Banja Luke. Ne smijemo zaboraviti ni 80 mladih muzičara iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja bivše Jugoslavije koji će sudjelovati u tradicionalnom regionalnom edukativnom programu Music Meeting tako da će Jazz Fest još jednom pokazati ne samo svoj kvalitet već i izrazit međunarodni karakter - kažu u direkciji Jazz Festa. 

Ulaznice za sve koncerte festivala koji će biti održan od 4. do 9. novembra, možete kupiti u box officeu u Bosanskom kulturnom centru, svakim danom osim nedjelje od 12.00 do 20.00. Više informacija možete naći na www.jazzfest.ba.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: