Jezivo ubistvo iza zatvorskih rešetaka: Krvlju ubijenog cimera pisao po zidovima ćelije

Region
Jezivo ubistvo iza zatvorskih rešetaka: Krvlju ubijenog cimera pisao po zidovima ćelije
Marko Jovanović (27) iz Niša, koji služi maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, žiletom je ubio cimera Ramiza Šarića (34) u jednom od najčuvanijih srpskih zatvora, zvanom Nova Skela, kod Beograda.

Marko Jovanović (27) iz Niša, koji služi maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva, žiletom je ubio cimera Ramiza Šarića (34) u jednom od najčuvanijih srpskih zatvora, zvanom Nova Skela, kod Beograda.

- Ovi osuđenici su protekla dva meseca delili sobu u Kazneno-popravnom zavodu. Incident se dogodio tokom noći sa utorka na sredu - potvrdili su Kuriru juče iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Iz Uprave su potvrdili i da je Jovanović cimera ubio žiletom iz „bik brijača“.

Motiv sukoba još nije poznat, ali ono što su ostali zatvorenici rekli jeste da je Šarić posljednjih dana često fizički i psihički mučio Jovanovića. Po zatvorskim ćelijama šuškalo se i to da je Šarić, navodno, tražio i da ga Jovanović seksualno zadovoljava, što ovaj nije želio. Međutim, to još niko od zatvorenika nije zvanično potvrdio policiji dok su razgovarali o ubistvu koje se dogodilo. Dalja istraga koja se vodi u zatvoru odgonetnuće šta je bio motiv da Jovanović zvjerski ubije cimera, da li su postojali sukobi i da li je ubistvo moglo biti spriječeno, piše Alo.


Ubijeni Šarić bio je osuđen na skoro pet godina zbog više krađa. U Skelu je prebačen iz zatvora u Sremskoj Mitrovici zbog „neprilagođenog ponašanja“.


- Niko ne zna šta se tačno dogodilo u ćeliji koju su delila dva osuđenika. Najverovatnije je Jovanović izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je osuđenicima dozvoljen kako bi održavali ličnu higijenu, i na spavanju ubio cimera. Do noći u kojoj se zločin dogodio nijedan od njih nije se žalio na probleme sa drugim - kaže izvor upućen u istragu.

On objašnjava da su stražari Šarićev leš zatekli ujutru u ćeliji.

- Kad su otvorili vrata, ugledali su jeziv prizor. Šariću je bio prerezan vrat od uveta do uveta.  Zidovi su bili išarani i isprskani krvlju žrtve. Ubica je hladnokrvno sedeo na svom krevetu i gledao u unakaženog cimera - dodaje izvor iz istrage.

Marko Jovanović je iza rešetaka jer je 31. oktobra 2010. ubodima nožem u Nišu ubio bivšu djevojku Danijelu Jovanović (27) a potom i Aleksandra Kitanovića (23), za kog je vjerovao da je njen novi dečko. Bivšu djevojku je brutalno izbo nožem u njenom stanu, pošto mu je ponovila da ne želi da bude s njim i da ima novog dečka, komšiju Kitanovića. Poslije prvog ubistva pozvonio je i na vrata Kitanoviću, odveo ga do Danijelinog stana i ubio i njega.

- Jovanović je iz bezobzirne osvete zbog neuzvraćene ljubavi ubio Danijelu i njenog komšiju - objašnjava sagovornik i podsjeća da je odbrana ubice tražila da mu se izrekne mjera bezbjednosti čuvanja i liječenja u zdravstvenoj ustanovi, ali da je sud to odbio jer su vještaci utvrdili da je bio uračunljiv.

Marko Jovanović najverovatnije će biti prebačen u pritvor Centralnog zatvora, jer će protiv njega biti pokrenut istražni postupak tokom kog će ponovo biti podvrgnut psihijatrijskom vještačenju.

- On je već, pre dve godine, osuđen pravosnažno na maksimalnu zatvorsku kaznu i ukoliko i posle ovog sudskog postupka bude oglašen krivim i osuđen, kazna bi mogla da ostane ista, jer je po našem zakonu najveća kazna 40 godina zatvora - objašnjava sagovornik Kurira.

Ne propustite