Delimustafić uhapšen u autobusu, Lejli Fazlagić određene mjere opreza, Škrijelj još u bijegu

Aktuelno
Delimustafić uhapšen u autobusu, Lejli Fazlagić određene mjere opreza, Škrijelj još u bijegu
Alija Delimustafić uhapšen je u srijedu u poslijepodnevnim satima u Hrvatskoj tačnije u Karlovcu po internoj i međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova KS u saradnji s Interpolom. Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je za Patriju da je Delimustafić uhapšen u autobusu u 18:40 sati koji je saobraćao na relaciji Rijeka-Zagreb.

Alija Delimustafić uhapšen je u srijedu u poslijepodnevnim satima u Hrvatskoj tačnije u Karlovcu po internoj i međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova KS u saradnji s Interpolom. Portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić kazala je da je Delimustafić uhapšen u autobusu u 18:40 sati koji je saobraćao na relaciji Rijeka-Zagreb.

- U toku dana ispitat će ga sudija za istrage Suda u Karlovcu nakon čega će odlučiti o daljim mjerama - kazala je Bavčić.

Ona je također potvrdila da je 9. decembra u Rijeci uhapšena Lejla Fazlagić, osumnjičena u predmetu Pravda. Njoj su izrečene mjere opreza.

- Na osnovu međunarodne potjernice osumnjičena Lejla Fazlagić lišena je slobode u Rijeci 9. decembra. Nakon što je ispitana, nadležni sudija u Rijeci odredio joj je mjere opreza koje podrazumijevaju redovno javljanje tamošnjoj policiji. Ministarstvu pravde Republike Hrvatske jučer je upućena molba za izručenje Lejle Fazlagić Bosni i Hercegovini - kazala je Bavčić te dodala da se za osumnjičenim Jusom Škrijeljem još traga.

Uhapšeni u akciji Pravda osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Ne propustite