VLADA KS-a NALOŽILA GRAS-u DA OTKLONI SVE NEDOSTATKE KAKO BI DOBILA LICENCU

GRAS nema licencu za autobuski prevoz putnika

Objavljeno:21.12.2016 - 14:55
A A A Times Arial

Foto: Gras.ba

KJKP GRAS nije dobio licencu "A" za autobuski prevoz putnika.

Naime, KJKP GRAS podnio je zahtjev za produženje licence "A" za linijski prevoz putnika, no nije dostavio dokaz o urednom izmirenju obaveza javnih prihoda, pa iz tog razloga ne ispunjava uslove za produženje licence "A". Ovo je navedeno u odgovoru resornog ministra Muje Fiše zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Edinu Forti.

Vlada KS je donijela zaključak kojim se GRAS-u nalaže da u što kraćem roku, a najkasnije do 31. decembra ove godine otkloni nedostatke vezano za ispunjavanje uslova za izdavanje navedene licence za linijski prevoz putnika.

GRAS-u je također naloženo da dostavi potvrdu od Poreske uprave o izmirenju obaveza odnosno potpisan sporazum sa Poreskom upravom, a da se GRAS-u ne donesu rješenja o brisanju svih registrovanih redova vožnje, stoji u odgovoru.

Pomenuti zaključak Vlade KS nije u konačnici rješio pitanje "licenci za linijski prevoz putnika" već je stvoren prostor da GRAS učini odgovarajuće korake ka ispunjenju uslova za produženje licence prevoznika u skladu sa zakonom i tako osigura ulogu javnog prevoznika u KS.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: