Novi.ba prenosi šokantne detalje: Erdoganov režim stoji iza ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova!?

Aktuelno
Novi.ba prenosi šokantne detalje: Erdoganov režim stoji iza ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova!?
Novi šokantni detalji o jučerašnjem atentatu na ruskog ambasadora Andreja Karlova ne prestaju pristizati. Prema informacijama iz dobro upućenih kurdskih medija u Turskoj, ubica ruskog ambasadora Mevlut Melt Altintas je od 2014. do 2015. godine radio kao dio ličnog osiguranja turskog predsjednika Redžepa Taipa Erdogana.

Novi šokantni detalji o  jučerašnjem atentatu na ruskog ambasadora Andreja Karlova ne prestaju pristizati. Prema informacijama iz dobro upućenih kurdskih medija u Turskoj, ubica ruskog ambasadora Mevlut Melt Altintas je od 2014. do 2015. godine radio kao dio ličnog  osiguranja turskog predsjednika Redžepa Taipa Erdogana. Informacije također ukazuju da je atentator bio tvrdokorni pristalica Erdoganove vladajuće islamističke AKP partije što se kosi sa tvrdnjama zvanične Ankare da iza ovog terorističkog čina stoji organizacija FETO na čijem je čelu Fethullah Gülen. Altintas je tokom ove godine služio u interventnoj jedinici policije, a bio je uključen i u pro-vladinim snagama protiv turske vojske koja je u julu ove godine pučem pokušala svrgnuti predsjednika Erdogana.

Podsjetimo, pojedini turski zvaničnici i tamošnji režimski mediji su, bez ikakvih dokaza, odmah su požurili sa optužbama da iza atentana ruskog ambsadora stoji FETO i Al-Qaida. Zanimljivo je da niti jedna organizacija nije preuzela odgovornost za atentat. Turska je pristala da se provede zajednička istraga sa Rusijom i zanimljivo je šta će ona iznjedriti. Atentat se dogodio u trenutku kada su rusko-turski odnosi znatno poboljšani nakon prošlogodišnjeg obaranja ruskog ratnog aviona koji je, prema tvrdnjama turske strane, ušao u njihov zračni prostor. Moskva je kao odgovor na obaranje aviona reagovala uvođenjem brojnih sankcija Turskoj koje nanijele veliku štetu turskoj privredi, posebno turizmu.

artintas

altintas

artintas2

artintas3

Ne propustite