Praštalo posjetio općinu Visoko

Bosna i Hercegovina
Praštalo posjetio općinu Visoko
Delagacija Evropskog pokreta u BiH, koju je predvodio predsjednik Predrag Praštalo, posjetila je danas Općinu Visoko.

Delagacija Evropskog pokreta u BiH, koju je predvodio predsjednik Predrag Praštalo, posjetila je danas Općinu Visoko.

Tokom prvog susreta s načelnicom Visokog, Praštalo je čestitao Amri Babić na više nego uvjerljivoj pobjedi i nastavku mandata.

Babić se zahvalila na čestitkama istakavši značaj podrške i promocije grada i rada kabineta načelnice i svih uposlenica i uposlenika općinske administracije, a u interesu svih žitelja ove zajednice, kojom Evropski pokret široj domaćoj, ali i regionalnj zajednici predstavlja pozitivne rezultate i vidne pomake u razvoju Visokog.

Kao potvrdu svojih riječi istakla je projekt otvorenog i javnog klizališta, koje je nedavno postavljeno prvi put u Visokom, što je bilo moguće samo uz punu podršku svih žitelja, privrednih subjekata i lokalne uprave, na što je više nego ponosna i dokaz da će i ubuduće biti načelnica svih građana, bez obzira da li su glasali ili ne za nju kao nezavisnu načelnici.

Praštalo je pohvalio otvaranje otvorenog klizališta, kao bitan segment zimske ponude, u čemu će uživati se samo Visočani, nego posjetioci ovog grada iz okolnih zajednica, kao i turisti, koji će iz drugih razloga posjeteti „Grad piramida“, te najavio novi projekt Evropskog pokreta, kojem je glavni cilj promocija „Top lokalnih zajednica u BiH za privlačenje stranih investicija“ u kojem će Visoko i načelnica, kao jedan od predvodnika svakako imati veliku i značajnu ulogu.

Dogovoreno je da se obostrano korisna i uspješna suradnja nastavi i tokom naredne godine, koja je po mnogo čemu bitna i važna za sve nas u BiH saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

(FENA)

Ne propustite