Dječak koji je zapalio beskućnika otkrio detalje kobne večeri koje lede krv u žilama (FOTO)

Region
Dječak koji je zapalio beskućnika otkrio detalje kobne večeri koje lede krv u žilama (FOTO)
Dječak (12) koji je osumnjičen da je zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića otkrio je neke detalje na pitanje "šta se desilo?"

Dječak (12) koji je osumnjičen da je zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića otkrio je neke detalje na pitanje "šta se desilo?" 

- Krenuo sam s dva drugara u šetnju. Išli smo ka željezničkoj stanici. Ja sam došao i upalio te novine. Stavio sam ih dole pored djeda i onda je sve brzo buknulo - ispričao je dječak.

Na pitanje odakle mu upaljač, bez straha uzvraća kontrapitanjem: „A vi nemate upaljač u džepu?“.

Dječakovi roditelji juče nisu bili kod kuće u kojoj u jako lošim uslovima živi najmanje troje djece i još toliko odraslih. Kuća je ograđena improvizovanom ogradom, a u dvorištu ima nekoliko trošnih objekata. Kako nezvanično saznajemo, dječak i njegova porodica nisu prijavljeni na toj adresi.

Sestra: Nije nikoga upalio, beskućnik je bio pijan

Starija sestra, koja tvrdi da je punoljetna i da brine svoj djeci kaže da im dječačić, kada je došao kući, nije rekao da se išta dogodilo, već da su za slučaj saznali kada su prvi put došli inspektori policije.

- Pitali su ga svi da li je upalio čovjeka, a on je rekao da nije nego da su tuda samo prošli - priča ona i napominje da se policija drugi put vratila i odvela njenog brata na razgovor, nakon čega je pušten.

djecak-2

Ona kaže da im je majka bolesna i da je na liječenju u bolnici u Sremskoj Kamenici, dok otac dječaka takođe nije bio u kući u kojoj žive jer, kako Silvana kaže, svira na ulici. Ona dodaje i da je dječak još tokom dana otišao od kuće.

- Drugovi su došli po njega, a on je rekao da će se vratiti do 10. Nije on nikoga upalio, beskućnik je bio pijan - priča sestra.

Dječak, kako je rekla, ne ide u školu. Išao je ranije, ali nije mogla da se sjeti u koju školu.

Jedno dijete u porodici preminulo

Kako priča njegova sestra, otac, pored dječaka, ima nju i još jednog starijeg brata. Ona dodaje da je imao još jedno dijete koje je preminulo.

Podsjetimo, dvanaestogodišnji dječak osumnjičen je da je u društvu još dvojice maloljetnika zapalio beskućnika Dragutina Todorčevića iz Futoga u Novom Sadu.

Nesrećnom muškarcu izgorjelo je 90 odsto tijela. Stravični zločin dogodio se oko 4 sata ujutru u noći između ponedjeljka i utorka.

djecak-3

(blic.rs)

Ne propustite