Danas nas očekuje oblačno vrijeme, na većini puteva ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu

Aktuelno
Danas nas očekuje oblačno vrijeme, na većini puteva ovoga jutra saobraća se po suhom kolovozu
Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom i maglom po kotlinama i uz riječne tokove, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni. 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko -3, a dnevna oko 4 stupnja.

Na većini puteva u BiH ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok se poledica može očekivati na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.  Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone, a izdvajamo magistralne puteve: M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Konjic-Drežnica-Mostar, M-6.1 Mostar-Gnojnice, M-5 Nević Polje-Kaonik, M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) i M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor (Makljen). Zbog magle vidljivost je smanjena na manje od 100 metara na magistralnom putu M-18 Srednje-Olovo-Nišići, dok zbog mjestimično jačih udara vjetra izdvajamo magistralni put  Kupres-Šuica-Tomislavgrad-Kolo.  Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Tokom dana, zbog deminiranja terena,  povremene polusatne obustave aktuelne su na magistralnom putu M-4 Teslić-Kotor Varoš (Rujevica, 08-16 sati), dok na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača (Dub, od 09 do 10  i od 13 do 15 sati), dolazi do povremenih kraćih obustava, a razlog su minerski radovi. 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Nemila-Žepče, M-6 Čapljina-Studenci, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-5 u Bihaću, M-4 u Tuzli (naselje Stupine) i  M-6.1 u Mostaru i Tomislavgradu.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske tokom dana povremeno dolazi do dužih zadržavanja. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

Ne propustite